Handleiding

Download hier de Nederlandse handleiding voor de autoruit reparatie doe het zelf kit. Kunt u het bestand niet openen? Installeer dan Adobe Reader. Deze kunt u hier downloaden.

Zie ook de instructievideo


Online handleiding – Autoruit Repareren doe het zelf kit

inhoud reparatiekit


1. Gebied schoonmaken
1. Gebied schoonmaken (verouderd, pin niet meer nodig)
Maak de inslagschade vrij van glassplinters of vuil. Gebruik hiervoor de Pin. Maak de Pin vervolgens schoon. Maak het gebied rondom met een droge doek schoon.


2. Plakstrip houder plaatsen
2. Plakstrip houder plaatsen
Trek de plakstrip er aan één zijde af. Plak deze op de voorruit en zorg ervoor dat u de inslagschade in het midden van de plak strip blijft zien. Het lipje dient hierbij naar de hemel te wijzen. Zorg voor een goede binding en druk het geheel rondom zachtjes aan.


3. Verwijder nu de tweede laag
3. Verwijder nu de tweede laag
Trek nu de andere zijde van de plak strip eraf.


4. Plak de houder op de plakstrip
4. Plak de houder op de plakstrip
Plak nu de houder voor de injector op de plak strip. Zorg ervoor dat ook hierbij het bovenste lipje naar de hemel wijst. Zorg voor een goede binding en druk rondom zachtjes op de houder.


5. Injecteer de hars Resin
5. Injecteer de hars (Resin)
Knip of snijdt het kopje van de tube eraf. Knijp nu 2/3e van de tube leeg, in de houder. Plaats de dop weer op de tube. Het laatste gedeelte van de hars heeft u nodig voor stap 11, dus bewaar dat.


6. Plaats de injector
6. Plaats de injector
Plaats de injector op de injectorhouder. Druk de injector zorgvuldig tegen de injectorhouder en zorg ervoor dat de Pin naar boven wijst.


7. Injector op vacuüm stand
7. Injector op vacuüm stand
Houd de injector met één hand vast en trek de spuit en het einde zachtjes omhoog. Zet deze vervolgens op de tweede stand. U kunt deze stap alvast een keer oefenen alvorens u tot reparatie overgaat. Wacht na deze stap minstens 10 minuten.


8. Injector met lucht vullen 8. Injector met lucht vullen 2
8. Injector met lucht vullen (verouderd, pin niet meer nodig)
Trek de Pin nu uit de injector. Wacht enkele seconden en druk de pin vervolgens weer terug.


9. Druk zetten met injector
9. Druk zetten met injector
Houd de injector met één hand vast en draai de spuit een kwartslag. Druk de spuit naar de eerste stand. Druk de spuit weer een kwartslag terug zodat deze stand weer vast staat in de houder. Wacht nu minimaal 20 minuten.


10. Plakstrip houder verwijderen
10. Plakstrip houder verwijderen
Snijd met het mesje de plakstrip van bovenaf van het glas los. Nu het bovenste gedeelte los is kunt u dit aantrekken. Maak het gebied schoon met een droge doek.


11. Afwerking schade
11. Afwerking schade
Pak nu de tube hars en de gele of transparante film/folie. Knijp enkele druppels uit de tube boven het inslagpunt, zodat deze in de inslagschade loopt. Plaats hier vervolgens de film/folie op.


12. Uitharden en afwerken
12. Uitharden en afwerken
Nadat u de film/folie heeft geplaatst zal dit binnen enkele seconden uitgehard zijn. Let wel, dit is alleen het geval bij direct zonlicht, anders duurt het wat langer. Bij een bewolkte dag kan het wat langer duren, dus houd wat extra wachttijd aan. Snijdt vervolgens de overtollige hars weg.


Handleiding Autoruit Reparatie Kit downloaden

Zie ook de instructievideo (Verouderd, pin niet meer nodig)