Wetenswaardigheden

Wist u dat:

star Het vervangen van de voorruit u minimaal €300 zal kosten?
star U vaak een eigen risico moet betalen voor een dergelijke vervanging?
star Bepaalde verzekeraars u ook een eigen risico in rekening brengen bij een reparatie?
star Sommige verzekeraars uw aantal opgebouwde schadevrije jaren een jaar lang bevriezen?
star Zomerse of winterse temperaturen de kans op doorscheuren van een schade vergroten?
star Zelfs kleine barstjes en scheurtjes een nadelig effect hebben op de passagiersairbag?
star De voorruit een dragend onderdeel is van de totale carrosserie?
star Autoruitschade de veiligheid behoorlijk in gevaar brengt?

Waarom is de doe het zelf autoruit reparatie kit in verhouding met concurrenten zo goedkoop?
Iedere aanbieder bepaalt haar eigen winstmarge. Wij hoeven niet de hoofdprijs, want we willen vooral een goed product aanbieden.

De schade is na de reparatie nog steeds zichtbaar
Dat is mogelijk, aangezien het niet wil zeggen dat de reparatie niet goed gelukt is. Het uiteindelijk resultaat is afhankelijk van de soort schade en eventueel vocht en/of vuil (zand, glassplinters, zout, ruitenwisservloeistof). Wij adviseren de schade altijd zo snel mogelijk te repareren, om dergelijk vuil in de schade te voorkomen.

De schade is niet glad afgewerkt aan het oppervlak
Het is van belang om de autoruit na de reparatie direct in contact te brengen met zonlicht. Bij een sterke zon duurt het uitharden maar een paar seconden, maar bij bewolking kan het tot een uur duren. De tube hars zit vol genoeg om de schade alsnog mooi af te werken. Gebruik ook weer de gele of transparante film en zorg ervoor dat er geen overtollige harsresten meer aanwezig zijn.
sterretje1

Kan een barst worden gerepareerd?
Ja, dat kan, maar houd er wel rekening mee dat er een kleine kans op doorscheuren blijft bestaan. Houdt er rekening mee dat u met een enkele barst nog wel door de APK kunt komen, maar dat dit lastiger wordt naarmate de schade erger is. Indien u de barst vanuit de kern (inslagschade) repareert zal de barst niet verder groeien. Op die manier dient u ook een sterreparatie aan te pakken.

Een vuistregel van veel autoruitschadeherstelbedrijven is de €2 munt. Is de scheur of barst groter dan dit muntstuk? Dan zal men er overgaan ruit in zijn geheel te vervangen. Echter, dit is lang niet altijd nodig. Heeft u te maken met ruitschade van ongeveer 5cm? Dan is het goed mogelijk om deze schade te repareren. Een muntstuk van €2 is ongeveer 2,5cm groot, waardoor veel van de bedrijven (te) snel overgaan tot vervanging van de ruit.